Yoga

Het verbinden van Body en Mind

Wat is Yoga?

Yoga komt uit het Sanskriet en betekent verbinden. Het gaat hierbij om het verbinden van lichaam en geest. Het verbinden van lichaam en geest doen we door het gebruik van onze ademhaling. 

Yoga gaat dus niet om houdingen en lenigheid. Het gaat om in het hier en nu zijn. Yoga is geen religie, maar een filosofie. Het brengt je dichterbij jezelf. Je vindt als het ware innerlijke rust. En bij yoga gaat niet om fysieke kracht of competitie, maar je beoefent het alleen voor jezelf. Je kunt niet ‘goed of slecht’ zijn.

In onze huidige samenleving staan we vrijwel nooit meer stil. We werken, hebben een druk sociaal leven en zijn veel onderweg. Innerlijke rust is daardoor dus zeldzaam. Het doen van Yoga is bij uitstek een goed middel om wel die innerlijke rust te vinden. 

Mijn lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Of het nou je eerste Yoga les is of dat je al vergevorderd bent, ik geef altijd opties om de houding op jouw lichaam aan te passen. Elk lichaam is uniek en het allerbelangrijkste is dat je naar je eigen lichaam luistert.

20200321-DSCF7873 2

Welke lessen geef ik?

Voordelen Yoga